2014-11-27

【輔仁媒體】容樂其:【好想同你瘋狂X X 】網友發起登記做選民挑 戰 #voterregchallenge (12184)

(大佬你出POST 都TAG 我,梗係送你一程~)

根據政府數據,18至30歲人口嘅選民登記率為59.7%,但50歲以上嘅選民登記率係78.8%,兩者相差接近20%。

呢場雨革係世代之爭,要奪回我地嘅政府、立法會,除左日日去旺角鳩嗚之外,更長遠就係推高18至30歲人口嘅選民登記率,Vote those bastards out of the legislature。

玩法如下:

若你被提名挑戰,而你未登記做選民的話,你須在24小時內於選舉事務處此網址(http://www.reo.gov.hk/pdf/reo1_form.pdf)下載表格填寫個人資料,在寄出表格前影相(記得blur個人資料)上載到fb。

若你已經登記做選民,請拿著寫住「我已登記做選民 #voterregchallenge 」標語自拍,然後上載到fb。

請記住在上載時tag三位**你認為未登記做選民**的朋友,邀請他們參與挑戰,並且tag #voterregchallenge 。



原文連結