2019-06-13

【立場新聞】前線科技人員:撐送中簽名做假,鐵證如山 (1709)


有連登仔發現,撐送中大聯盟​(編按:即「保公義撐修例大聯盟」)嘅簽名會以固定速度(每分鐘 8-10 個)增長,懷疑數字根本係假。

我哋對撐送中大聯盟係有無限信心嘅,畢竟連外交部發言人都引用有關數字,如果被發現係假,豈不是國恥?

為咗證明撐送中大聯盟係無辜嘅,我哋由昨晚 10:35 開始到今朝 07:30 每 10 秒一次一直監察住個數字,並製成圖表,以正視聽。

事實證明,連登仔是錯的。撐送中大聯盟的聯署數字只有在凌晨 12 點至朝早 6 點先至係以每分鐘 8-10 個的速度增長,其餘時候都係以每分鐘約 60 個的速度增長,如圖所示,基本上成一直線。

由此可見,撐送中大聯盟的 IT9 很聰明,做假的時候也有把時間考慮在內,我們對此深表欣賞。

 

前線科技人員 Facebook



原文連結