2019-06-10

【輔仁媒體】容樂其:將示威者留喺死地然後自己返去訓覺嘅飯民政客無資格話自己代表香港人。 (226)

彩你地就識攞,百萬人都係受你地呢班聖人感召所以先出來,個個企喺金鐘,多謝香港人,歡送大家落地鐵站,真係好不歡喜,好似自己擺喜酒咁。

那邊廂,林鄭已經宣布,如期二讀《逃犯條例》;再返番現場,凌晨時分,仲有一批示威者,喺海富對出同警察死過,警察出埋催淚彈。

咁班飯民政客呢?返曬屋企訓覺。

然後,飯民嘅支持者,不斷咁話呢啲被置於死地嘅示威者,係鬼,破壞運動,係竊取百萬人和平示威成果嘅賊。

係飯民自己講到乜嘢end game,乜嘢今日唔出來永遠唔洗再出來,有班人真係信你,你可以笑佢地ON9,但係林鄭唔撤回,你地班飯民就返屋企訓覺?點解唔係好似呢班後生咁,不撤回就不撤退?說好了的end game 呢?

呢班飯民政客,做人有無咁撚賤格?

警察已經吸取左雨傘嘅經驗,今次一見到堵路,就追住班人來打,逐個捉,務求拉曬,無眼睇,中央開心,佢地個官位就無事。

警方驅趕告士打道示威者

警方凌晨在龍和道一帶,驅散聚集的示威者到中環海濱及灣仔方向。部分示威者高舉雙手,沿分域街走到告士打道,他們將鐵馬擺放在告士打道馬路上,阻塞交通。警方在凌晨3時前,在告士打道驅趕示威者。#香港電台 #港台電視31 #十點半新聞天地 #逃犯條例 #清場 #告士打道

香港電台視像新聞 RTHK VNEWS 發佈於 2019年6月9日星期日

企圖佔據告士打道東行示威者被驅趕至舊灣仔警署外

一批早前企圖佔據告士打道東行線的示威者,被警員驅趕至舊灣仔警署的一段行人路旁。手持盾牌及警棍的警員暫時控制場面,並要求示威者坐在地上,部分人高舉雙手,等候警員指示。#香港電台 #港台電視31 #十點半新聞天地 #逃犯條例 #清場 #告士打道

香港電台視像新聞 RTHK VNEWS 發佈於 2019年6月9日星期日

再問多次,咁班飯民政客呢?

係返曬屋企訓覺。

係返曬屋企訓覺。

係返曬屋企訓覺。

係返曬屋企訓覺。

係返曬屋企訓覺。

未來嘅示威集會,就算有,都一定有咁和平得咁和平,因為,啲肯同你搏命嘅已經拉曬。

和平真好。

連台灣嘅YouTuber 都有人現場關注。飯民呢?

【權威發布】香港警方正在清場(10日凌晨2時55分)中華民國香港特別淪陷區「反送匪大遊行」於9日晚間宣布散會,直至此刻仍有不少民眾聚集。目前香港警方驅趕示威者至灣仔告士打道一帶。有示威者衝擊香港特別淪陷區立法會,警方多次施放胡椒噴霧…

眼球中央電視台發佈於 2019年6月9日星期日

作者:容樂其
我覺得總編輯都有得出文係常識囉!


原文連結